Windows Terminal server

 

Microsoft har siden Windows NT 4 indeholdt en slags MetaFrame.

 

I Windows NT 4 regi hed det Windows Terminal Server og fra Windows 2000 er Terminal Serveren indeholdt server-udgaven af Windows 2000.

 

Den umiddelbare forskel i dag er prisen, idet man jo får Terminal Server gratis med Windows 2000, mens man fortsat skal betale for MetaFrame serveren der in­stal­leres oven på Windows NT/2000.

 

I Windows XP kaldes det ikke mere Terminal Server, men i stedet Remote Desktop Connection eller Forbindelse til Fjernskrivebord på dansk. Menupunktet findes under {Tilbehør/Accessories} {Kommunikation/Communications}, hvis diverse services er aktive på PC’eren.

 

Firma Joakim Dalby har udviklet Access database-applikationer til afvikling på både MetaFrame og Terminal Server, og har konstateret følgende forskelle:

 

  • Det er kun MetaFrame som kan læse og skrive til brugerens lokale drev.
  • MetaFrame praktiserer seamless-windows, d.v.s. applikationen afvikles i sit eget vindue på brugerens PC, mens Terminal Server overtager hele bruge­rens skærm, men det er dog hurtigt og nemt for brugeren at få sin egen desktop tilbage igen f.eks. for at læse mails. Benytter applikationen eksempelvis en skærmopløsning på 800 x 600 og brugerens PC er opsat til skærmen 1024 x 768, så kan man i stedet få applikationen i et vindue med Terminal Serveren, hvorved det svarer til MetaFrame seamless-window.

 

Hvis en applikation under Terminal Serveren skal levere en fil til brugeren f.eks. en Excel fil indeholdende et udtræk fra databasen eller et snapshot af en rapport, kan det løses ved at lade Windows 2000 sende filen på email som en vedhæftet fil. Firma Joakim Dalby har implementeret afsendelse af en Excel fil og en snapshot fil fra en Access-ap­pli­ka­ti­on ved at programmere i Access en forbindelse til Microsoft Collaboration Data Objects (CDO) Message, der benytter en SMTP server, eller installere AspMail på Windows 2000 Serveren og så programmere i Access en forbin­del­se der til. (http://www.serverobjects.com/comp/Aspmail4.htm).

 

Printerproblemer, hvis printeren er lokalt knyttet til PC’eren, findes løsning her på:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;239088   (MS KB 239088)